Задля недопущення занесення збудника африканської чуми свиней до особистого підсобного господарства потрібно дотримуватимуся простих, але важливих правил

Листопад 27, 2015

svinja_vyetnamskaya.preview[1]

В особистих підсобних господарствах  приміщення де утримуються свині повинно бути закритим, надійно ізольованим, без доступу сторонніх осіб.

Заходити в приміщення де утримуються свині в змінному одягу та взутті.

У приміщеннях де утримуються тварини, потрібно обов’язково проводити  регулярне прибирання, дезінфекцію,  дезінсекцію, а також знищувати гризунів.

Не використовувати харчові відходи для годівлі свиней без обов’язкової термічної обробки (кип’ятіння понад 30 хвилин).

Не використовувати для пиття тварин воду з річок, що течуть через лісові масиви, де можуть жити дикі кабани.

В жодному разі не купувати м’ясні продукти на стихійних ринках.

В жодному разі не купувати тварин у не встановлених для цього місцях, без супровідних ветеринарних документів.

Забій  тварини проводити тільки після клінічного огляду лікарем ветеринарної медицини.

Для свиноферм забезпечити закритий режим роботи.